Kandírozott narancshéj
sponsored links
Évek óta ki akartam már próbálni, de mindig visszatartott a 2-3 napig tartó áztatás stb stb... viszont... a paprika tv-n láttam egy sokkal sokkal gyorsabb megoldást... naná hogy kipróbáltam :)
Hozzávalók:
2 db kezeletlen héjú narancs
100 g cukor
200 ml víz
kb 100 g étcsoki
A narancsokat meghámozzuk, héjukat felvágjuk tetszõ formára.
Vizet forralunk, ha felforrt beledobjuk a héjakat és 4 percig "fõzzük", utána jeges vízben leöblítjük.
Ezt még egyszer megismételjük.
A vizet a cukorral felforraljuk, forrástól számítva 2 percig fõzzük, majd beledobjuk a héjakat és 1 óráig alacsony lángon fõzzük.
Sütõpapírra tesszük a kész héjakat kicsit hûlni, utána olvasztott csokiba forgatjuk és hûtõbe tesszük dermedésig.