Kandírozott citromos torta

2013-01-24

sponsored links

kandírozott

Inkább citromos mint édes, inkább keserû mint savanyú, és inkább száraz mint nedves, igazi hardcore darab. A citromos és a a száraz jelzõ a tortára magára, a keserû meg a tetején lévõ citromra vonatkozik, és elsõ hallásra egyik sem túl ideális, mégis nagyon jó. Fõleg másnap.

Annyira szép, hogy ha nem ízlene, akkor is megbocsátanék neki, de szerencsére errõl nincs szó. De jobb tudni mi is az igazság pontosan. A torta a citromlétõl nyersen kimondottan savanyú, de ez a sülés közben szelídül kissé, és édes is lesz mire megsül. A kukoricadarabok finoman ropognak elsõ nap, de másnapra felpuhulnak. Én imádom, amikor ropog a fogam alatt a dara, de tudom, hogy csak kevesen vannak ezzel így, ám itt még nem kell feladni, most jön a java. A citromkarikák a hosszú fõzési idõtõl a rajtuk lévõ héj miatt kissé megkeserednek, de a cukortól meg karamellizálódnak is, ami nagyon jó párosítás. (engem határozottan a grapefruitra emlékeztetett) És morzsás meg száraz ls ez a tészta, ami már megint valami olyan, amit csak kevesen szeretnek, de én igen, mert egy üres teához nincs jobb egy száraz morzsás sütinél. Na ennyi, ha valaki nem rettent el ennyi negatívum után, akár meg is sütheti, mert egyszerû lesz ígérem.

Hozzávalók:

150g liszt ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2013/01/24/kan...

sponsored links

Keres?s