KANDÍROZOTT IBOLYA
sponsored links
kandírozott ibolya |
Gallov Andi barátném megfertõzött ezzel az ibolya kandírozással. Kitalálta, hogy jön hozzám ibolyát szedni, mert kandírozni szeretne. Én is készülök rá évek óta, de már a leszedésétõl elment mindig a kedvem, de így, hogy- mint két idióta-, Andival ketten guggoltunk a mezõn, én is rászántam magam.
Szóval, guggoltunk, viháncoltunk és leszüreteltük az ibolyát.
Szerencsére egy kis üvegben kaptam készen tõle, de azért én is készítettem egy adagot.
Szép és látványos, sõt még finom is, de kell elszántság az elkészítéséhez, mert nagyon pepecs munka.
Hozzávalók
1 csokor frissen szedett ibolya
1 tojásfehérje
1 tálka kristálycukor
Elkészítés
Szedd le a a szépen kinyílt ibolyákat. Aztán gyorsan, még frissiben dolgozd fel.
Egy tálkába tégy 1 tojásfehérjét. Teríts le egy sütõpapírt, fogj egy kis ecsetet és az ibolya szirmait egyenként kenegesd le vele, mind a két oldalán.
A száránál fogva mártsd a cukorba, a felesleget fújd le róla és a sütõpapíron szárítsd meg, ügyelve a szirmokra, hogy jól mutassanak majd.
1 napig szárítsd napon, vagy szellõs meleg helyiségben.
Kis üvegekbe téve remek gasztroajádék is lehet belõle.
Jó idõtöltést ?
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog