KANDÍROZOTT GYÖMBÉR
sponsored links
Finom, pikáns édesség, csipegetnivaló, ajándéknak sem utolsó. Kezdõknek is bátran merem ajánlani, de óvatosságra intek mindenkit: figyelem, nem odaégetni!!! Sajnos az elsõ sikeremen annyira felbúzdultam, hogy másodszor nem figyeltem oda eléggé és a cukor megkaramellizálódott, emiatt az adag negyedétõl meg kellett szabaduljak, magyarul: kidobtam.
Amikor gyömbért vásárolunk, igyekezzünk minél frissebb, feszesebb héjút választani, amelyik már száraz kívül, az fás belül is.
De íme az elkészítési mód:
40 dkg gyömbért megtakarítottam és gyufaszálra vágtam.
Egy edénybe egy bögre vizet és egy bögre cukrot tettem fõni, amikor a szirup már gyöngyözött hozzáadtam a gyömbérdarabkákat és lassú tûzön majdnem egy órát fõztem. Közben gyakran megkevergettem, figyelve, hogy ne égjen oda (mosoly).
Amikor úgy éreztem, hogy a gyömbér megfõtt és a cukorszirup teljesen átitatta, szûrõben ...