KANDÍROZOTT GYÖMBÉR

2012-06-03

sponsored links


Finom, pikáns édesség, csipegetnivaló, ajándéknak sem utolsó. Kezdõknek is bátran merem ajánlani, de óvatosságra intek mindenkit:  figyelem, nem odaégetni!!! Sajnos az elsõ sikeremen annyira felbúzdultam, hogy másodszor nem figyeltem oda eléggé és a cukor megkaramellizálódott, emiatt az adag negyedétõl meg kellett szabaduljak, magyarul: kidobtam.
Amikor gyömbért vásárolunk, igyekezzünk minél frissebb, feszesebb héjút választani, amelyik már száraz kívül, az fás belül is.

De íme az elkészítési mód:
40 dkg gyömbért megtakarítottam és gyufaszálra vágtam.
Egy edénybe egy bögre vizet és egy bögre cukrot tettem fõni, amikor a szirup már gyöngyözött hozzáadtam a gyömbérdarabkákat és lassú tûzön majdnem egy órát fõztem. Közben gyakran megkevergettem, figyelve, hogy ne égjen oda (mosoly).
Amikor úgy éreztem, hogy a gyömbér megfõtt és a cukorszirup teljesen átitatta, szûrõben ...

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2012/06/kandiroz...

sponsored links

Keres?s