Kandallóban sült lazac - VIDEÓVAL!

2011-11-08

sponsored links

A kandallóban sütés gondolata régóta foglalkoztatott, hiszen az igazi tûzzel elkészített étel sokkal jobb ízû lesz a gáz- vagy villanytûzhelyen sütöttnél. Az pedig különösen hangulatos, ha egy hideg õszi-téli napon a kandalló nem csak a körülötte ülõket melegíti fel, hanem még egy darab húst is zamatosra süt. Ami viszont távol tartott ettõl, hogy mindenképp szerettem volna elkerülni a kandalló és környékének összezsírozását. Márpedig ha simán egy sütõrácsot helyezünk a tûz fölé, és azon állunk neki sütögetni, akkor ez szinte elkerülhetetlen. Nemrég viszont Hugh Fearnley-Whittingstall a River Cottage egyik epizódjában bemutatott egy olyan technikát, amellyel ez a rendetlenség elkerülhetõ: egy deszkára szögezve sütött meg egy nagyobb darab halat, a deszka egy edényben állt, így a sütés közben lecsorgó zsír is odakerült. Ezt a technikát próbáltam meg egy lazacderék, egy tiszta fenyõdeszka, néhány ...


Folytats a blogon ... husosfazek.blog.hu/2011/11/08/kandall...

sponsored links

Keres?s