Kamutbúza a kenyérben

2012-02-11

sponsored links

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy szemes gabonát tegyek a kenyérbe.
Döntöttem, a gondolatot végre tett követi és tapasztalatot szerzek. Elõzménye, hogy szeretem azt a fajta kenyeret ami tele van egész gabonával, magvakkal, nedves tapintású, 8 - 10 ( ? ) szelet van lefóliázva és ált. német gyártmány. Nem ilyet szeretnék készíteni. Viszont a teljes gabona,  egyszerûen vonz. Csak úgy rágcsálni is szeretem. A földeken a gabonakalászokat mindig megdézsmálom. Persze minden mást is megkóstolok és ha lehet úgy ahogy megadatott...Na igen de a gabonából úgy ahogy megadatott nem tudok kenyeret sütni, ha lenne malmom, legalább én õrölném, de nincs...

Elsõ lépésként egy többségében tönkölylisztes kenyérbe raktam, a 12 órán át ázott egész
búzaszemeket.
Nagyon finoman belesimult a kenyér tésztába a roppanós búzaszem, a héjában pedig kifejezetten ropogóssá sült.

Tönkölykenyér kamut ( búza ) szemekkel

Hozzávalók
250 gr teljesõrlésû tönkölyliszt
110 gr finomliszt
100 gr rétesliszt
1 mk nádcukor
2 tk tengerisó
20 gr friss élesztõ ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...

sponsored links

Keres?s