Kalácsvirág

2013-11-22

sponsored links


Tegnap láttam meg Puffinnál ezt a gyönyörûséget. Õ Csudakalácsnak, én Kalácsvirágnak neveztem el. Nem vártam sokat az elkészítéssel, de milyen jól tettem. Igazi csoda ez a kalács tényleg, nagyon nehéznek tûnik-legalábbis nekem annak tûnt-az elkészítése, holott csak 1-2 tekerem-csavarom mozdulat és kész is. Én a jól bevált kelt tészta receptemet használtam, ebbõl 2 virág jött ki. A nagyobbik kakaós, a kisebbik nutellás lett. A töltelék lehet bármi, én fogok készíteni mákosat és fahéjasat is. A lényeg, hogy a tésztánál sötétebb legyen a töltelék,mert úgy mutat jól. A porcukor sem rontja el, de ne szórjuk le az egészet, épp csak egy icipicit, különben elvész a minta. Szerintem még az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Képzeljük el karácsonyi reggelinek: odakint szakad a hó, a lakásban fenyõillat, egy pohár hideg tej vagy forró tea ( bár nekem kelt kalácshoz mindig a hideg tej dukál), most mondjátok, hogy nem tiszta karácsony-fíling:) Kellemes készülõdést!

Hozzávalók:
1 nagyobb és 1 kisebb virághoz

A tésztához:
500 gr liszt
8 dkg cukor
8 dkg vaj ...

Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2013...

sponsored links

Keres?s