Kalácspuding

2014-05-03

sponsored links

Húsvétra vettünk mi is kalácsot, mint itt a blogon láttátok, én is sütöttem, és még férjem mamájától is kaptunk egy hatalmasat, így kezdtünk kicsit telítõdni. Találtam egy nagyon jó újra hasznosítási receptet, melyet ebédre én is elkészítettem. Igen, jól hallottátok, ebédre, én készítettem... ugye, hogy lassan teljesen visszatérek? :)



Hozzávalók:
kb. 30-40 dkg kalács
3 tojás
3 dl tej
5 dkg margarin
5 dkg cukor
2 ek. porcukor
fél üveg barackbefõtt
ízlés szerint fekete ribizli lekvár

Egy hõálló tálat kivajazok, majd az összetördelt kalácsból egy réteget szétszórok benne. Összekeverem a tojások sárgáját, a cukorral, az olvasztott margarinnal és a tejjel. A felét rákanalazom a kalácsra, majd ráhelyezem a barackot. Ezután jön még egy réteg kalács, a tejes keverék másik fele és a lekvár. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd hozzáadom a porcukrot és azzal még tovább verem. 200°-on 15 percig sütöm a kalácspudingot, majd kiveszem, rákanalazom a habot és további 5 percig sütöm.



Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2014/05/ka...

sponsored links

Keres?s