Kalácspuding
sponsored links
Hát, nem ez a desszert fogja nyerni a legszebb desszert kategóriát... viszont, finom, nagyon könnyen elkészíthetõ... elnyeli a húsvétról maradt, vagy bármiért megmaradt kalácsot, vagy kenyeret.
Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, tálalható melegen, hidegen, tehát tuti befutó amikor az ember úgy ér haza, hogy már a lépcsõházban érzi, hogy belép és feltépi a hûtõt, mert édességet akar enni, de gyoooooooooorsan!!!
Kalácspuding
Hozzávalók
- 30-40 dkg kalács, vagy kenyér
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 3 evõkanál cukor
- 5 dkg fehércsokoládé
- 1 evõkanál vanília kivonat
- 3-4 dl tej
A kalácsot felszeleteljük, egyik oldalukat vékonyan vajjal bekenjük. A sütõtálat (ami lehet bármi, ami bírja a sütõt... pitetál, jénai) vékonyan kivajazzuk. A kalácsokat vajas felükkel felfele a tálba rétegezzük.