Kalácspuding
sponsored links
Van egy kis maradék kalácsod? Készíts kalácspudingot!
Ivetta barátosném osztotta meg velem a Facebook-on a kalácspuding receptjét. Szerencsére nagyon sok receptet kapok a blog olvasóitól, amit igyekszek elmenteni, de nem mindig sikerül rövid idõn belül megvalósítani. De egyszer talán minden meglesz. Ez a kalácspuding most kivételesen elég hamar sorra került, mert tegnap ott figyelt a konyhapulton egy ?mostmáraztángyorsanelkénetûntetni?-kalács. Lemértem, 20 dkg volt. Egy leves utáni második fogásként így is megállta a helyét, és elég volt. A recepten itt-ott módosítottam, no nem azért, mert az eredeti nem tetszett volna, de a gond már akkor elkezdõdött, amikor az elsõ összetevõ (a kalács után) a sûrített tej volt. Na ez nálunk sosincs. Így itthon fellelhetõ hozzávalókat kellett keresnem, aztán én a tojást is szétválasztottam, és a hab a tetejére került. Így erõsen hajaz a dolog a máglyarakáshoz, de mégsem az, és ezt azzal sikerült elérnem, hogy nem tettem bele gyümölcsöket, meg lekvárt sem ? pedig nagy volt ám a kísértés. Így lett egy igazán könnyû, laza, valóban enyhén pudingos szerkezetû desszertünk. Amit végül olvasztott étcsokoládéval megkoronáztam. Gyors, egyszerû, finom.
Maradékhasznosításra fel!
Hozzávalók
20 dkg kalács
kókuszzsír
2+2 ek barna cukor
3 tojás szétválasztva
csipet só
2 dl tejszín
1,5 dl tej
A kalácsot felszeleteltem, majd félbe vágtam. Egy tûzálló tál alját ?kiforgácsoltam? kókuszzsírral. (Most használtam elõször, és ez jóval keményebb, mint a margarin, de szépen belereszeltem a tál aljába.) Rápakoltam a kalácsokat jó szorosan.
Jöhet az öntet. A tojások sárgáját 2 ek barna cukorral elkevertem, hozzáadtam a tejet és a tejszínt, ezzel is jól eldolgoztam, évgül egyenletesen rácsurgattam a kalácsokra, hogy mindenhol érje õket a folyadék. Betoltam a sütõbe, és 180 fokon légkeveréssel (nem melegítettem elõ a sütõt) 15 percig sütöttem. Közben a tojások fehérjét kemény habbá vertem szintén 2 ek barna cukorral, és a 15 perc letelte után rákanalaztam a kalácsok tetejére. Ezt is elegyengettem, végül még kb. 5 percre visszatoltam a sütõbe. De figyeljük, mert a hab amikor elkezd barnulni, utána már gyorsan meg tud égni, tehát vigyázzunk! És kész is vagyunk, ennyi volt, aki akarja felturbózhatja almával, kandírozott naranccsal, mazsolával, lekvárral, dióval. A tetejére csurgathatunk étcsokit v. lekvárt, ahogy szeretnénk. Ez az adag nem túl nagy, egy tartalmasabb leves után 4 fõnek pont elég talán. De inkább 3
Csinálhatjátok úgy is, hogy hab nélkül, ez esetben az egész tojásokat keverjétek a tejjel és tejszínnel, és úgy csurgassátok a kalácsokra, szórjatok kevés barnacukrot a tetejére, majd süssétek meg. Ezzel még idõt tudtok spórolni, de alapjában véve ez egy igen gyors recept, bárhogy is készítsük.
Jó étvágyat hozzá!
Gesztenyés-vaníliás kalács
Kakaós kalács
Tonkababos kalács
Máglyarakás kandírozott narancs kíséretében
Ivetta barátosném osztotta meg velem a Facebook-on a kalácspuding receptjét. Szerencsére nagyon sok receptet kapok a blog olvasóitól, amit igyekszek elmenteni, de nem mindig sikerül rövid idõn belül megvalósítani. De egyszer talán minden meglesz. Ez a kalácspuding most kivételesen elég hamar sorra került, mert tegnap ott figyelt a konyhapulton egy ?mostmáraztángyorsanelkénetûntetni?-kalács. Lemértem, 20 dkg volt. Egy leves utáni második fogásként így is megállta a helyét, és elég volt. A recepten itt-ott módosítottam, no nem azért, mert az eredeti nem tetszett volna, de a gond már akkor elkezdõdött, amikor az elsõ összetevõ (a kalács után) a sûrített tej volt. Na ez nálunk sosincs. Így itthon fellelhetõ hozzávalókat kellett keresnem, aztán én a tojást is szétválasztottam, és a hab a tetejére került. Így erõsen hajaz a dolog a máglyarakáshoz, de mégsem az, és ezt azzal sikerült elérnem, hogy nem tettem bele gyümölcsöket, meg lekvárt sem ? pedig nagy volt ám a kísértés. Így lett egy igazán könnyû, laza, valóban enyhén pudingos szerkezetû desszertünk. Amit végül olvasztott étcsokoládéval megkoronáztam. Gyors, egyszerû, finom.
Maradékhasznosításra fel!
Hozzávalók
20 dkg kalács
kókuszzsír
2+2 ek barna cukor
3 tojás szétválasztva
csipet só
2 dl tejszín
1,5 dl tej
A kalácsot felszeleteltem, majd félbe vágtam. Egy tûzálló tál alját ?kiforgácsoltam? kókuszzsírral. (Most használtam elõször, és ez jóval keményebb, mint a margarin, de szépen belereszeltem a tál aljába.) Rápakoltam a kalácsokat jó szorosan.
Jöhet az öntet. A tojások sárgáját 2 ek barna cukorral elkevertem, hozzáadtam a tejet és a tejszínt, ezzel is jól eldolgoztam, évgül egyenletesen rácsurgattam a kalácsokra, hogy mindenhol érje õket a folyadék. Betoltam a sütõbe, és 180 fokon légkeveréssel (nem melegítettem elõ a sütõt) 15 percig sütöttem. Közben a tojások fehérjét kemény habbá vertem szintén 2 ek barna cukorral, és a 15 perc letelte után rákanalaztam a kalácsok tetejére. Ezt is elegyengettem, végül még kb. 5 percre visszatoltam a sütõbe. De figyeljük, mert a hab amikor elkezd barnulni, utána már gyorsan meg tud égni, tehát vigyázzunk! És kész is vagyunk, ennyi volt, aki akarja felturbózhatja almával, kandírozott naranccsal, mazsolával, lekvárral, dióval. A tetejére csurgathatunk étcsokit v. lekvárt, ahogy szeretnénk. Ez az adag nem túl nagy, egy tartalmasabb leves után 4 fõnek pont elég talán. De inkább 3
Csinálhatjátok úgy is, hogy hab nélkül, ez esetben az egész tojásokat keverjétek a tejjel és tejszínnel, és úgy csurgassátok a kalácsokra, szórjatok kevés barnacukrot a tetejére, majd süssétek meg. Ezzel még idõt tudtok spórolni, de alapjában véve ez egy igen gyors recept, bárhogy is készítsük.
Jó étvágyat hozzá!
Hasonló bejegyzések:
Gesztenyés-vaníliás kalács
Kakaós kalács
Tonkababos kalács
Máglyarakás kandírozott narancs kíséretében