Kalácsmorzsás rántott csirkemáj lilahagyma-lekvárral
sponsored links
Rántott csirkemáj egy kis extrával. :D Idén húsvétkor kissé elszámoltam magam a kalácsokkal így megmaradt egy nagyobbacska darab. ...és bár imádom a kalácsot, van az a mennyiség, aminél többet már én sem tudok megenni. :D Persze kárba veszni nem hagyhattam, hiába száradt ki, így szépen késes aprítóba kockáztam és ledaráltam. :) Száraz, hûvös helyen szépen elállt mindaddig, míg eszembe nem jutott, hogy milyen rég ettünk rántott májat. Gondoltam ahhoz épp tökéletes lesz. Menet közben jutott eszembe, hogy ez a kalács narancshéjjal volt ízesítve. :D A rozmaringos lilahagyma-lekvárral igazán különleges fogás kerekedett belõle. :)
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemáj
kalácsmorzsa
2 tojás
sima liszt
só
bors
õrölt rozmaring
A lilahagyma-lekvárhoz:
5 lilahagyma
3 ek. olívaolaj
3 ek. nádcukor
3 ek. balzsamecet
1 kis ág rozmaring
só
bors
- A lilahagyma-lekvárhoz egy serpenyõben olívaolajon megkaramellizáljuk a cukrot. Vigyázzunk, nehogy megégessük. :)
- Rátesszük a vékonyra szelt lilahagymát. Hozzáadjuk a balzsamecetet, fûszerezzük sóval, borssal, finomra vágott rozmaringgal, majd addig kevergetjük, míg a karamell újra elolvad.
- Takarék lángon, lefedve pároljuk, míg a hagyma megpuhul. Ezután fedõ nélkül fõzzük tovább, míg a lekvár kissé besûrûsödik. Ha kész, levesszük a tûzrõl, melegen tartjuk.
- A megtisztított csirkemájat fûszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal.
- Lisztbe, felvert tojásba, majd kalácsmorzsába forgatjuk és bõ, közepesen forró olajban minden oldalon aranybarnára sütjük.
- A kész lilahagyma-lekvárt a rántott máj mellé kínáljuk. Köretként sült burgonyát, vagy párolt rizst adhatunk mellé.