Kalácsfelfújt.
sponsored links
Maradék szikkadt kalács felhasználására kiválóan alkalmas ez a recept!!! A húsvéti kalács bármennyire is finom volt, mégiscsak megmaradt néhány szelet. Mivel semmiképpen nem szerettem volna pár nap után kidobni, mert általában semmilyen maradékot nem dobok ki, így kalácsfelfújtat készítettem belõle. Régebben egyszer már megpróbálkoztam a kalács eme újrafelhasználásával, de akkor valahogy nagyon szárazra sikerült, így bizony el is ment tõle a kedvem. Mivel most nem szerettem volna megint úgy járni, hogy túl száraz legyen a végeredmény, így a két kalácsréteg közé cseresznyelekvárt kanalaztam, majd dióval és mazsolával szórtam meg. Végül pedig nyakon öntöttem a tojásos-tejszínes-tej keverékével. A maradék tojásfehérjébõl, némi cukor hozzáadásával kemény habot vertem, majd a félig megsült felfújt tetejére kanalazva sütöttem készre. Alig vártam, hogy annyira kihûljön, hogy megtudjam kóstolni. Kóstolás után pedig teljesen elégedett voltam a felfújttal, mert a kalácsszeletek és a közöttük lévõ lekváros-diós töltelék, nagyon finom szaftos maradt. Nekünk nagyon ízlett, így bátran merem ajánlani mindenkinek.
Hozzávalók:
6 vastagabb szelet kalács
3 dl tejszín
3 dl tej
1 egész tojás
2 db tojássárgája
cukor
2 cs vaníliás cukor
5-6 ek lekvár ...