Kalács édesítõvel

2011-11-14

sponsored links


Az egész egy véletlen kóstolással kezdõdött. Kedves barátném sütött ilyen kalácsot a múlt héten és kaptunk kóstolót is. A 80-as évek végén nagyon nagy divat volt mifelénk ezt a kalácsot sütni. Valószínû azért, mert nem kell csak egyszer keleszteni, nincs benne tojás és édesítõvel készül. Ezenkívül egyéb érveket nem tudok felsorolni, csak gondoljunk arra, hogy ha egy blogon megjelenik egy népszerû recept, akkor az egy hét alatt végigsöpör és mindenki elkészíti:))) Nos ez a kalács is ilyen. gyerekkoromban , vagy már inkább zsenge ifjúkoromban tuti minden hétvégén volt ilyen a szomszédban, vagy a barátos nõknél. És azóta nem sütöttem ilyet!!! De most bepótoltam.

Hozzávalók:
60  dkg liszt 
3 dl tej
1 dl étolaj
3 dkg élesztõ ...

Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2011/11/kalacs...

sponsored links

Keres?s