Kalács tang zhong-gal
sponsored links
Hozzávalók:
--- a tang zhong-hoz:
125 ml tej
30 g simaliszt
--- az elõtésztához:
75 g simaliszt
60 ml langyos tej
9 g friss élesztõ
fél teáskanál cukor
--- a végsõ tésztához:
200 g simaliszt
2 kicsi tojás sárgája
60 g puha vaj
70 - 90 g kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
csipet só
kevés reszelt citromhéj
ízlés szerint mazsola és csokicsepp (a mazsolát elõtte rumba áztattam, majd lecsepegtettem)
A tang zhong-hoz a tejben elkevertem a lisztet és megfõztem. Kis üvegtálkába raktam, fóliával szorosan letakartam, úgy hogy a massza közvetlen tetejére nyomkodtam a fóliát. Hagytam teljesenkihûlni (elõzõ este is el lehet készíteni).
Az elõtésztához a langyos tejhez hozzáadtam a cukrot, belemorzsoltam az élesztõt, hagytam felfutni. Utána beledolgoztam a lisztet, kelesztõtálban hagytam kelni 45 percet.
Amikor letelt a 45 per, akkor végsõ tésztához a robotgép táljába tettem a puha vajat, habosra kevertem a cukorral és a vaníliáscukorral, egyenként hozzákeveretem a tojássárgákat, majd átraktam a gépre a dagasztókart, beletettem a tang zhongot, elõtésztát, csipetnyi sót, citromhéjat, hagytam a gépet dagasztani. Közben párszor pihentettem, majd újra bekapcsoltam a gépet. Mikor összeállt szépen a tészta, hozzádolgoztam a lecsepegtetett mazsolát, a csokicseppet, kivettem a kelesztõtálba, és letakarva hagytam kelni kb. 1 órát, közben 20 perc után kézzel átgyúrtam.
Azután a konyhapulton kézzel átgyúrtam, addig, amíg már nem ragadt, majd ellapogattam, szorosan feltekertem mint egy bejglit, sütõpapírral bélelt hosszúkás formába tettem, letakarva hagytam 45 percet kelni. Azután pengével hosszában bevágtam, majd betettem a HIDEG sütõbe, bekapcsoltam 200 fokra, és amikor a 200 fokot elérte a sütõ, azonnal visszavettem 175 fokra és készre sütöttem a kalácsot (összesen kb. 55-60 perc volt nálam, de persze ez sütõtõl függõ).