Kalács sütés története... avagy mindegy milyen, csak szívbõl jöjjön
sponsored links
Elsõ kalácsom története felérne egy rémálommal. Kár hogy nem készült videofelvétel róla.. most jót nevetnék. Akkor nem nevettem. A kalács tésztája mindig Limara receptje alapján készült... el kell hogy mondjam mindig sikerül. A gond a fonással van. Bár emlékeim szerint fonni még tudtam de akkor ez igencsak kifogott rajtam. Rákerestem a youtube-on számos kalácsfonási technikára. Ott álltam a konyhapultnál a tészta csíkokkal és mint egy megszállott próbáltam a felvételt másodpercenként megállítani, nehogy lemaradjak. 1 órán keresztül bírtam. De nem adtuk fel... a lányommal folytattuk a megpróbáltatásokat. Nem igaz hogy nem tudunk kalácsot fonni. Hát nem tudtunk. úgyhogy végül a hagyományos 3-as fonással készült el a kalácsunk, ment is a tepsibe.. de nem fért el hosszában így félbehajtottuk...Sírtunk.. úgy nevettük a végén már... és így született a fonott-hajtott kalácsunk. Óriásira megnõtt... finom volt és mind elfogyott
Azóta persze többször készítettem, persze a megszokott hármas fonással, és idén sem hagyom ki, hiszen a fõtt sonka, tojás, újhagyma és retek mellé elengedhetetlen így húsvétkor.