Kalács, sósan
sponsored links
Hétvégére Édesanyámat le kellett hívnunk gyerekfelügyelõnek. Oldalborda a március havi óráin volt az egyetemen, nekem pedig turistákat kellett szállítani. Édesapám pedig leküldte a sonkát. Avagy inkább A sonkát. Érkezett a frissen füstölt szalonna társaságában. Egybõl rávetettük magunkat a szalonnára, megállapítván, hogy Kicsilánynak végre újból itt van a kedvence. Tényleg finom. Aztán érkezett Oldalborda, hozott egy zsák (szó szerint értendõ) halat. Egyik egyetemi csoporttársa Tulcea városából jár, vele üzletelt, s így kaptunk (pénzért, de rém baráti áron, boltinak feléért, s naaaagyon frisset) 4 db. pontyot, 1 db. amurt és 5 db. süllõt. Királyság. Egy halacskát már el is temettünk szombaton vacsorára. Ja, megtakarítva 21 kg volt. Szóval most a fagyasztó egy része ezzel van tele. Másik részébe pedig bekerült a feldarabolt sonka. Naná már jócskán fogyasztottunk is belõle. Istenien pácolta, s még remélem nagyon sokáig fog ilyent készíteni az Édesapám. Itt is köszönjük, Tata!
Szóval a sonkáról jutott eszembe, hogy megmutassam a sós kalácsot, ami kitûnõ lehet a húsvéti sonka mellé. A fotón bolti sonka van a vajas kalácsra téve, de húsvétkor már a fagyasztóból vesszük elõ. Nyamm!
Hozzávalók:
- 2 dl tej,
- 1 dl tejszín,
- 3 dkg élesztõ,
- 60 dkg liszt,
- 1,5 dkg cukor ...