Kalács
sponsored links
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- Egy kisebb citrom felének a leve
- 3 evõkanál eritrit (más paleokomform édesítés is megfelel!)
- 1 evõkanál kókuszcukor (elhagyható!) – ez egyébként is kompromisszum, viszont szép színt ad a kalács tésztájának
- 3 evõkanál gesztenyeliszt
- 5 evõkanál alacsony Ch-tartalmú tápióka liszt
- A tésztához nem tettem hozzá semmilyen térfogatnövelõt!!!
Elkészítés:
- Az 5 tojás habját verd fel a citromlé hozzáadásával kemény habbá – hosszasan verd, hogy a hab tényleg kemény legyen!
- Keverd a habhoz az édesítést, majd szitálva a liszteket
- Zsírpapírral bélelt formában süsd a tésztát a legalsó fokozaton – inkább szárítva – kb. 30 perc lesz a sütési idõ; közben végezz tûpróbát