Kalábriai spagetti
sponsored links
Egy gyöngyösi étteremben kaptam a receptet. Annyi köze van Kalábriához, mint a Milánói makaróninak Milánóhoz.
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk és beletesszük az aprított vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált pulykamellet, és puhára pároljuk.
2. A zöldfûszereket hozzáadjuk a húshoz (amennyiben friss zöldfûszert használunk elõször felaprítjuk), ételízesítõvel ízesítjük, megborsozzuk, és aláöntjük a bort.
3. Ha a bor elpárolgott hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, valamint beletesszük a csíkokra vágott csemege uborkát. Öt percig forraljuk.
4. Forrásban lévõ sós vízben kifõzött és lecsepegtetett spagettivel összekeverjük. Reszelt sajttal bõven meghintve tálaljuk.
Hozzávalók (4 személyre):
- 5 dkg vaj vagy margarin,
- 50 dkg darált pulykamell,
- 2 dl tejszín,
- 2 dl tej,
- 10 dkg csemege uborka,
- 1 teáskanál friss vagy szárított kakukkfû,
- 1 teáskanál friss vagy szárított oreganó,
- 1 teáskanál friss vagy szárított bazsalikom,
- 1 teáskanál friss vagy szárított rozmaring,
- 3 nagy gerezd fokhagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 teáskanál ételízesítõ,
- 1 dl száraz fehérbor,
- só,
- õrölt bors,
- 50 dkg durum spagetti,
- 25 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk és beletesszük az aprított vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált pulykamellet, és puhára pároljuk.
2. A zöldfûszereket hozzáadjuk a húshoz (amennyiben friss zöldfûszert használunk elõször felaprítjuk), ételízesítõvel ízesítjük, megborsozzuk, és aláöntjük a bort.
3. Ha a bor elpárolgott hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, valamint beletesszük a csíkokra vágott csemege uborkát. Öt percig forraljuk.
4. Forrásban lévõ sós vízben kifõzött és lecsepegtetett spagettivel összekeverjük. Reszelt sajttal bõven meghintve tálaljuk.
Kalábriai spagetti |