Kalábriai spagetti

2012-09-22

sponsored links

Egy gyöngyösi étteremben kaptam a receptet. Annyi köze van Kalábriához, mint a Milánói makaróninak Milánóhoz. 


Hozzávalók (4 személyre):

  • 5 dkg vaj vagy margarin,
  • 50 dkg darált pulykamell,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 dl tej,
  • 10 dkg csemege uborka,
  • 1 teáskanál friss vagy szárított kakukkfû,
  • 1 teáskanál friss vagy szárított oreganó,
  • 1 teáskanál friss vagy szárított bazsali­kom,
  • 1 teáskanál friss vagy szárított rozmaring,
  • 3 nagy gerezd fokhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 teáskanál ételízesítõ,
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • só,
  • õrölt bors,
  • 50 dkg durum spagetti,
  • 25 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk és beletesszük az aprított vörös­hagymát és az átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált pulykamellet, és puhára pároljuk.
2. A zöldfûszereket hozzáadjuk a húshoz (amennyiben friss zöldfûszert használunk elõször felaprítjuk), ételízesítõvel ízesítjük, megborsoz­zuk, és aláöntjük a bort.
3. Ha a bor elpárolgott hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, va­lamint beletesszük a csíkokra vágott csemege uborkát. Öt percig forraljuk.
4. Forrásban lévõ sós vízben kifõzött és lecsepeg­tetett spagettivel összekeverjük. Reszelt sajttal bõven meg­hintve tálaljuk.

Kalábriai spagetti


Folytats a blogon ... apafozte.blogspot.com/2012/09/kalabri...

sponsored links

Keres?s