Kalotaszegi savanyúleves

2012-09-24

sponsored links



Kalotaszentkirályi hagyományos leves, az esküvõk másnapján, keresztelõk és halotti torok alkalmával fõzik.

Hozzávalók 4-5 fõre: 50 dkg sertéscomb, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, tárkonyecet, 1 csokor petrezselyem levél, só, bors, ecet vagy citromlé

Elkészítése:a húst 2 liter hideg, sós vízben feltesszük fõni. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított répaféléket meg a vöröshagymát, majd a levest fedõ alatt, lassú tûzön fõzzük. Amikor a hús és a zöldségek is ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2012/09/ka...

sponsored links

Keres?s