Kaliforniai paprika krémsajttal, valamint sertésmájkrémmel töltve, tükörtojással és krumplival, paradicsommal együttsütve

2017-11-14

sponsored links

Kaliforniai paprika krémsajttal, valamint sertésmájkrémmel töltve, tükörtojással és krumplival, paradicsommal  együttsütve


Szeretem a serpenyõben és sütõben készült ételeket. A munka javát a sütõ végzi, finomak és jól mutatnak a tányéron. Nálam a látvány is fontos.


Hozzávalók:

  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 0,5 doboz sertésmájkrém
  • 0,5 kicsi sajtkrémrúd
  • 1 db tojás
  • õrölt feketebors
  • õrölt csípõs pirospaprika
  • napraforgó olaj
  • 2 db krumpli
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

A krumplit elõfõzöm, megpucolom.

Közben a paprikának levágom a sapkáját és az alját, a megmaradt részt három egyenlõ részre vágom. A paprika szeleteket egy serpenyõbe teszem.

A paprika felsõ részét feldarabolom, s a paprikákba teszem. Ezután az egyik paprikát megtöltöm a sajtkrémmel, a másikat a májkrémmel. A harmadikat üresen hagyom. Melléjük rakom a krumplikat és a paradicsomot, locsolok rájuk olajat, s sózom, borsozom õket. A serpenyõt letakarom egy alufóliával, s beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.

30 perc elteltével leveszem a fóliát, az üres paprika szeletbe ütök egy tojást, visszateszem a serpenyõt a sütõbe, s még 10 percig sütöm.

Tálaláskor a tányérra helyezem a paprikaszeleteket, a krumplikat és a paradicsomot. A tükörtojásra szórok pirospaprikát, a krumplira, paradicsomra feketeborsot. A paprikaszeletek közepét díszítem a paprika alsó részébõl kialakított kis korongokkal.







Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/11/kali...

sponsored links

Keres?s