Kalandvágyóknak?
sponsored links
Aki szereti a káposztát, az ebben a receptben sem fog csalódni. Számtalan változata ismert, de én egy egészséges és egyszerû, pikáns változatát szeretem? Semmi fakszni, ez úgy jó, ahogy van?, mi nagyon szeretjük? Nem is tudom nevezhetem-e úgymond rakott ételnek, mert az igazihoz képest ebbõl kimarad a rizs?, de ezért egészséges? Próbáljátok ki, csalódni nem fogtok, az tuti biztos?
Pirított pikáns húsos kínai kel/sajttal
Hozzávalók:
1 db kínai kel
0,5 kg darált sertés hús ? vagy csirke, pulyka hús
1 ek kókuszzsír
2-3 chili ? kimagozva
1 fej vöröshagyma
3 db paradicsom
2 szál zöldhagyma
Fûszerek:
1-2 db babérlevél
1 mk szecsuani bors ? vagy õrölt feketebors
? mk himalája só
1 tk kömény
1 db piros Kaliforniai paprika
1 dl húsleves alaplé ? vagy ? marhahúsleves kocka és víz
1 zacskó mozzarella sajt
10 dkg cheddar sajt
Elkészítés:
A kínai kelt szedd leveleire, mosd meg, majd a leveleket forrásban lévõ sós vízbe dobd, 2-3 percre, ezt követõen szûrõkanállal vedd ki egy szûrõtálba és tedd félre, hogy lecsepegjen és kihûljön.
Egy serpenyõben 1 ek kókuszzsírt hevítsünk, tegyük bele a kimagozott chilit, - aki szereti csípõsebben, az egyiket ne magozza ki -, a felaprított vöröshagymát, zöldhagymát, reszeljük bele a paradicsomot és pirítsuk pár percig.
Ezt követõen tegyük bele a húst, jól keverjük el, és a fenti fûszerekkel ízesítsük a húsos alapot. Jól keverjük össze, és adjuk hozzá az 1 dl húsleves alaplét. Majd pirítsuk meg a húst. Hamar készen van, kb. 15 perc. Mielõtt készen lenne, tegyük bele az apróra vágott kaliforniai paprikát és pirítsuk még pár percig. Ha készen vagyunk, tegyük félre.
Vegyünk elõ egy jénait, vagy mély sütõedényt, kenjük ki vékonyan kókuszzsírral, és tegyük az aljára a kínai kel leveleket, erre halmozzuk rá a húsos alapot, és megint tegyük rá a káposzta leveleket. Addig folytassuk a rétegezést, amíg az alapanyagunk el nem fogy.
A tetejére szeletelt mozzarella és reszelt cheddar sajtot szórjunk. Forró sütõben süssük ropogósra.
Kínáláskor szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával, díszíthetjük paradicsommal és meg lehet locsolni tejföllel is.
Jó étvágyat!
Klarissza
Pirított pikáns húsos kínai kel/sajttal
Hozzávalók:
1 db kínai kel
0,5 kg darált sertés hús ? vagy csirke, pulyka hús
1 ek kókuszzsír
2-3 chili ? kimagozva
1 fej vöröshagyma
3 db paradicsom
2 szál zöldhagyma
Fûszerek:
1-2 db babérlevél
1 mk szecsuani bors ? vagy õrölt feketebors
? mk himalája só
1 tk kömény
1 db piros Kaliforniai paprika
1 dl húsleves alaplé ? vagy ? marhahúsleves kocka és víz
1 zacskó mozzarella sajt
10 dkg cheddar sajt
Elkészítés:
A kínai kelt szedd leveleire, mosd meg, majd a leveleket forrásban lévõ sós vízbe dobd, 2-3 percre, ezt követõen szûrõkanállal vedd ki egy szûrõtálba és tedd félre, hogy lecsepegjen és kihûljön.
Egy serpenyõben 1 ek kókuszzsírt hevítsünk, tegyük bele a kimagozott chilit, - aki szereti csípõsebben, az egyiket ne magozza ki -, a felaprított vöröshagymát, zöldhagymát, reszeljük bele a paradicsomot és pirítsuk pár percig.
Ezt követõen tegyük bele a húst, jól keverjük el, és a fenti fûszerekkel ízesítsük a húsos alapot. Jól keverjük össze, és adjuk hozzá az 1 dl húsleves alaplét. Majd pirítsuk meg a húst. Hamar készen van, kb. 15 perc. Mielõtt készen lenne, tegyük bele az apróra vágott kaliforniai paprikát és pirítsuk még pár percig. Ha készen vagyunk, tegyük félre.
Vegyünk elõ egy jénait, vagy mély sütõedényt, kenjük ki vékonyan kókuszzsírral, és tegyük az aljára a kínai kel leveleket, erre halmozzuk rá a húsos alapot, és megint tegyük rá a káposzta leveleket. Addig folytassuk a rétegezést, amíg az alapanyagunk el nem fogy.
A tetejére szeletelt mozzarella és reszelt cheddar sajtot szórjunk. Forró sütõben süssük ropogósra.
Kínáláskor szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával, díszíthetjük paradicsommal és meg lehet locsolni tejföllel is.
Jó étvágyat!
Klarissza