Kakukkfüves édesburgonya
sponsored links
A sült édesburgonya nemcsak kitûnõ köret lehet, de friss fûszerekkel, különbözõ karaktert kölcsönözhetünk neki, és "csak úgy magában" is megállja a helyét. Akár chips is készülhet belõle. Ez most egy kakukkfüves változat.
Hozzávalók: 2-3 kisebb édesburgonya, 1 ek olívaolaj, 2-3 cikk fokhagyma, pár szál kakukkfû, só, ízlés szerint
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozzuk meg, és vágjuk hosszában 6-8 cikkre a burgonya méretétõl függõen. Egy serpenyõben hevítsük fel az olajat, és dobjuk bele a kés élével szétlapított fokhagymát, süssük 1-2 percig. Ezután a fokhagymát vegyük ki az olajból, a továbbiakban nincs rá szükség, csak az olajat ízesítettük meg vele. De használhatunk eleve fokhagymás olívaolajat is. Egy nagy tálban keverjük össze a fokhagymás ...