Kakukkfüves vargánya krémleves
sponsored links
Igen, nincs szezonja a gombák királynõjének, a vargányának, fõleg az õszt idézi, de annyira finom, hogy úgy döntöttem, mégis felteszem. Az egyik áruházlánc saját márkás, prémium termékei között találtam rá, jó minõségû fagyasztott vargánya. (A szárítottat nem szeretem.) Ez a leves abból készült, kakukkfûvel ízesítettem, melybõl a citromillatú a kedvencem. A legtöbb krémleves borzasztóan egyszerû, csak néhány hozzávaló kell és gyorsan el is készül, akárcsak ez a leves is. A tetejére olívaolajat csepegtettem, de fûszerolajjal, citromos sóval, vagy pirított gombával is ízesíthetjük.
Hozzávalók: 1 kicsi fej vöröshagyma, vagy 2 salotta hagyma
30 dkg friss vagy fagyasztott vargánya (1,5 csomag),
1 liter ...
30 dkg friss vagy fagyasztott vargánya (1,5 csomag),
1 liter ...