Kakukkfüves sült kacsacomb és mellfilé
sponsored links
Azt tudtam, hogy a karácsonyi vacsora egyik fogásának
kacsának kell lenni-sikerült is nagyon szép alkatrészeket
beszereznem, idõm volt bõven, úgyhogy alacsony
hõmérsékleten, nagyon lassan, gyönyörûre sültek a kicsikék.
Mondjuk, ne is nagyon kezdjünk kacsasütésbe, ha idõ
szûkében vagyunk, ezt nem lehet/nem érdemes elkapkodni!
kacsának kell lenni-sikerült is nagyon szép alkatrészeket
beszereznem, idõm volt bõven, úgyhogy alacsony
hõmérsékleten, nagyon lassan, gyönyörûre sültek a kicsikék.
Mondjuk, ne is nagyon kezdjünk kacsasütésbe, ha idõ
szûkében vagyunk, ezt nem lehet/nem érdemes elkapkodni!
Hozzávalók jelen esetben:
-3 db kacsa comb és 3 db mell filé
-kakukkfû
-só
-frissen darált bors
-õrölt kömény
-3 babérlevél
-6 közepes fej vöröshagyma
-6 gerezd fokhagyma
-3 dl víz
Az alkatrészek gyönyörûek voltak, frissek és nagyok.
Egy kis takarítás és öblítés után só és frissen darált bors
került mindkét oldalukra...így álltak addig, amíg
megágyaztam nekik. :)
Tepsibe vágtam (vastagabb karikára) a vöröshagymát,
rászeleteltem a fokhagymát és a babérleveleket is
szétraktam. Erre fektettem a combokat és a mell-filéket,
amikre kevés õrölt kömény és kicsivel több kakukkfû
került, az egész alá pedig a folyadék.
Elõmelegített sütõben, 160 fokon, alsó-felsõ sütéssel
2,5 órát töltöttek a sütõben, mindenféle fedés nélkül,
sõt, be sem irdaltam, mert szerintem -többek között-
attól szárad úgy ki a hús, hogy lesz utána ehetetlen!
Zsiradék sem kell alá, mert a kacsának csodás zsírja
van és annyi, hogy ami kisül belõle, az pont elegendõ!
került mindkét oldalukra...így álltak addig, amíg
megágyaztam nekik. :)
Tepsibe vágtam (vastagabb karikára) a vöröshagymát,
rászeleteltem a fokhagymát és a babérleveleket is
szétraktam. Erre fektettem a combokat és a mell-filéket,
amikre kevés õrölt kömény és kicsivel több kakukkfû
került, az egész alá pedig a folyadék.
Elõmelegített sütõben, 160 fokon, alsó-felsõ sütéssel
2,5 órát töltöttek a sütõben, mindenféle fedés nélkül,
sõt, be sem irdaltam, mert szerintem -többek között-
attól szárad úgy ki a hús, hogy lesz utána ehetetlen!
Zsiradék sem kell alá, mert a kacsának csodás zsírja
van és annyi, hogy ami kisül belõle, az pont elegendõ!
A recept végtelenül egyszerû, semmi
flanc/nyûg nincs vele, a végeredmény
pedig valami csoda finomság lesz!
flanc/nyûg nincs vele, a végeredmény
pedig valami csoda finomság lesz!