Kakukkfüves steak burgonya leves ropogós sonkával
sponsored links
Igen, még mindig van a lilakrumpliból, de már csak egy pürére való van, de ha nem baj, arról nem írok postot. Viszont ez a leves annyira jól sikerült, nem is gondoltam volna. Nem akartam héja nélkül megfõzni, nehogy eltûnjön a lila szín. Marad ugye a héjában fõzés, de akkor meg már miért ne lehetne inkább megsütni a levesnek valót nem igaz?
Meg is sütöttem, az eljárás ugyanaz, mint a tepsis krumplinál: 6 szemet megsikáltam, 4 részre vágtam a gumókat, beledobtam egy gyümölcskenyér formába, tettem rá vajat, megsóztam, borsoztam, kakukkfûvel szórtam most meg és mellé tettem egy egész fej fojhagymát úgy, hogy levágtam a fej felsõ részét. Így sülés után könnyûszerrel ki lehet nyomni a krémes fokhagyma gerezdeket a héjukból.
Amikor puhák voltak, egy lábosba áttettem az egészet, a fokhagyma héjakat persze kidobtam és felöntöttem egy liter ...