Kakukkfüves - mézes - málnaecetes sárgarépa májjal

2014-07-05

sponsored links

Ebben a receptben a köret a fõszereplõ, azért is vettem elõre a címben. Saját, apró répákból készült, három féle fajtából. Persze lehet normál méretûbõl is készíteni, akkor 1-2 cm-es darabokra kell felvágni. 
2 evõkanálnyi olajat melegítettem, ebbe került az elõkészített répa. Megsóztam, lehetnyi õrölt gyömbérrel megszórtam és kb. fél deci vizet öntöttem rá, fedõ alatt pároltam kb. 10 percet. Közben többször ránéztem, megkevertem és pótoltam az elpárolgott vizet. Mikor már majdnem megpuhult, egy kiskanál mézet, két kanál málnaecetet (ez szintén saját, ha nincs, lehet helyette jó minõségû balzsamecetet használni) és a kakukkfû levélkéket adtam hozzá. Pár percig együtt pirítottam, majd tányérra raktam. A serpenyõben maradt olajhoz még öntöttem egy kicsit és ebbe került a máj. (Ez most nyúlmáj volt, de lehet használni bármilyen mást is, csak a sertés és marhamájat nem sózzuk, csak a végén.) Pár perc alatt megpirultak a szeletek és már mehetett is a fõszereplõ mellé a tányérra. Kár, hogy illatot nem tudok csatolni! :) 



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/JudusSpecialK...

sponsored links

Keres?s