Kakukkfüves kakasmájkrém házilag
sponsored links
Egy-két darab baromfimájból sosem állok neki májkrémet csinálni, de így, hogy az utóbbi idõben négyesével vágtunk le* kacsákat és kakasokat, összejött annyi, hogy érdemes volt nekiállni. De még mennyire, hogy érdemes volt! Túlzás nélkül állíthatom, hogy nem emlékszem, hogy valaha is ettem volna ennyire finom májkrémet, mint amilyen ez lett. Az ízesítése különösen kifinomult, azonnal fel is jegyeztem, még mielõtt elfelejteném hogy hogyan is készítettem, és már megvan a következõ ötletem is. De ne szaladjunk annyira elõre, nem igaz? Már mondom is, hogy hogyan készült az elsõ (és említésre méltó) házi májkrémem.
*A másik blogomon; a Biokerten már említettem, hogy idén kibõvítettük a baromfiudvart.
Hozzávalók
4 db kakas mája és heréi (vagy más szárnyasmáj)
2 db közepes méretû lila salotta felkarikázva
4 gerezd fokhagyma felaprítva vagy lapítva
2,5 ek kacsazsír
kb. 1,5 dl Marsala
tengeri só (flor de sal) ...