Kakukkfüves-hagymás sajtkrémleves
sponsored links
A sajtleves az egyik legegyszerûbb leves és egyben az egyik legfinomabb is.
Nem is gondolnád, hányféleképpen lehet elkészíteni.
Például így, ahogy én csinálom.
Hozzávalók
- 1 kis vöröshagyma
- 1 kis darabka vaj
- 1 púpos ek finomliszt
- 1,3 l húsleves alaplé
- 14 dkg ömlesztett sajt
- 20 dkg reszelt sajt (trappista)
- 1/4 csokor petrezselyemzöld
- 2 ág friss kakukkfû
- 1,5 dl tejszín
- snidling
- só
- bors
Elkészítés
- A felkockázott hagymát a vajon üvegesre pároljuk.
- Rászórjuk a lisztet, rövid ideig pirítjuk, majd lassan felöntjük a húsleves alaplével és felforraljuk.
- Hozzáadjuk kisebb adagokban az ömlesztett és a reszelt sajtot és minden adag után alaposan elkeverjük, hogy teljesen felolvadjanak, így nem marad csomós a leves. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Végül belekeverjük a tejszínt, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a száráról lecsipkedett kakukkfû leveleket és pár percen át összemelegítjük, de már nem forraljuk.
- Pirítóssal/grissini-vel/focaccia-val tálaljuk.