Kakukkfüves eperlekvár balzsamecettel
sponsored links
A bodzás lekváron felbuzdulva kakukkfüves-balzsamecetes eperlekvár is készült nálunk. Amikor ezt az ötletemet a kollégáimnak mondtam, eléggé furcsa pillantásokat kaptam, de azt kell mondanom, hogy igazán összeillõ hármas lett.
Az elkészítés:
1,3 kg tisztított, félbevágott eper, 35 dkg cukor, egy marék kakukkfû és egy nagy evõkanál balzsamecet egy nagy tálba összekeverve, majd ott érlelõdik 12 órát. A kakukkfüvet kiszedtem belõle és kinyomkodtam alaposan.
Egy csomag Haas Zselésítõ Befõzõszerrel elkeverve felforraltam, 5 percig fáztam, majd üvegekbe szedtem és szárazdunsztban kihûtöttem.
Az elkészítés:
1,3 kg tisztított, félbevágott eper, 35 dkg cukor, egy marék kakukkfû és egy nagy evõkanál balzsamecet egy nagy tálba összekeverve, majd ott érlelõdik 12 órát. A kakukkfüvet kiszedtem belõle és kinyomkodtam alaposan.
Egy csomag Haas Zselésítõ Befõzõszerrel elkeverve felforraltam, 5 percig fáztam, majd üvegekbe szedtem és szárazdunsztban kihûtöttem.