Kakukkfüves eperlekvár balzsamecettel

2014-05-30

sponsored links

A bodzás lekváron felbuzdulva kakukkfüves-balzsamecetes eperlekvár is készült nálunk. Amikor ezt az ötletemet a kollégáimnak mondtam, eléggé furcsa pillantásokat kaptam, de azt kell mondanom, hogy igazán összeillõ hármas lett.


Az elkészítés:
1,3 kg tisztított, félbevágott eper, 35 dkg cukor, egy marék kakukkfû és egy nagy evõkanál balzsamecet egy nagy tálba összekeverve, majd ott érlelõdik 12 órát. A kakukkfüvet kiszedtem belõle és kinyomkodtam alaposan.
Egy csomag Haas Zselésítõ Befõzõszerrel elkeverve felforraltam, 5 percig fáztam, majd üvegekbe szedtem és szárazdunsztban kihûtöttem.




Folytats a blogon ... www.morumotto.hu/2014/05/kakukkfuves-...

sponsored links

Keres?s