Kakukkfüves cukkini lecsó
sponsored links
Ezt a lecsót valamikor réges-régen ifjú asszony koromban "töklecsó" formában kezdtem el fõzni. Ha jól emlékszem egy Magyar konyhában láttam a receptet. Mivel olthatatlan vágyat éreztem már akkor is minden után ami lecsó, naná hogy kipróbáltam.
Azóta finomodott a dolog, de gyakran elkészítem a mai napig. Fõleg mikor kevés a paprikám.
A cukkinit cca 1x1 cm-s kockákra darabolom. A hagymát csíkokra, a paprikát négybe vágom elõször, majd metélem.. A paradicsom cikkekre vágva kerül bele.
Belerakosgatom egy magasabb falú serpenyõbe, megöntözöm az olajjal és megsózom. Nagy lángon kezdem sütni fedõ alatt, ám néha megkeverve, de kb 10 perc után takarék lángra állítom a tûzhelyet.Ha már levet engedett megszórom az aprított kakukkfûvel. Ekkor már csak párolom lassan, kiélvezve az isteni illatokat.
Ha minden átpuhult, ráütöm az egész tojásokat, és pár laza mozdulattal összekeverem. Várok míg visszaforr, és letakarva, már tûz nélkül hagyom ,hogy állás közben a tojás összekapjon.
Hozzávalók:...