Kakukkfüves, csirkemájas fasírt
sponsored links
Mostanában szinte hetente sütök fasírtot, mindig kicsit másféle húsból, más fûszerezéssel. Így bár ránézésre nagyjából mindig egyforma, az íze miatt mégis változatos. Nem csak ebédre, de reggelire vagy vacsorára is fogyasztom, hidegen, felvágottak helyett. Nem olajban sutom ki , hanem tepsiben, így zsírt sem szív pluszban magába. Most ez az utolsó csirkemájas változat különösen bejött.
Hozzávalók:
75 dkg darált hús ( marha és disznó vegyesen)
50 dkg csirkemáj
3 répa
2 egész tojás
1 kisebb fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, frissen õrölt négy színû bors
õrölt pirospaprika
friss kakukkfû és oregánó
3 evõkanál cassava gari
A darált húshoz adtam a tojásokat, az apróra reszelt répát, hagymát, fokhagymát és a fûszereket. Lehetõség szerint használjunk friss fûszereket, sokkal finomabbak, mint a szárított változatuk.
Alaposan összedolgoztam, majd a végén belekevertem a kisebb darabokra vágott csirkemájat is.
Ha nincs otthon cassava daránk, anélkül is elkészíthetõ. Azért szeretem hozzáadni, mert jó nedvességszívó, és kicsit lazítja a húst.
A masszát egy sutopapírral bélelt kisebb tepsibe simítottam, majd 200 °C-on 1 órán át sütöttem. A végén egy kicsit lefedtem alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.
Hidegen is nagyon finom.