Kakukkfüves csirkemell steak baconnal és Le Rustique camembert-el sütve pórékrémes- Tokaji aszús capellinivel
sponsored links
A bonyolult cím ellenére ez egy roppant egyszerûen elkészíthetõ étel.
Jean Verrier normandiai sajtmester remekmûvéne, a Le Rustiqe felhasználásával akartam valami egyszerû ebédet készíteni, nem bonyolult, mégsem szokványos íz végeredménnyel. A férjemnek is nagyon ízlett, akinek eléggé konzervatív az ízlése, így mondhatom, nem lõttem túl a célon.
Egyébként ez egy igazán remek, fúziós étel, ahol a francia vonulatot a sajt, a vaj és a póré, a magyaros vonulatot a bacon és az aszú, az olasz vonulatot pedig az olasz tészta képviselte, melyek nagyszerûen érezték magukat az ételben karöltve. Ráadásul a végsõ ízhatás a Tokaji aszú - finommetélt tészta összefüggésnek köszönhetõen még egy kis ázsiai beütést is kapott, ami szerintem nagyszerûen harmonizált a karakteres ízû feltéttel.
Meglepõen kevésszámú összetevõbõl áll, inkább a nemes alapanyagokon volt most (is) a hangsúly.
Hozzávaló 2 adaghoz:
2 fél, egyenként 15 dkg-os csirkemell steakformára igazítva
2 nagyon vékony szelet ...