Kakukkfüves csirkemell bodzamártással
sponsored links
Készítettem bodzalevet és bodzaszörpöt az idén. Hogy ne csak igyuk, felhasználtam ételhez is. Aki nem szereti az édeskés ízt a hússal, ne próbálkozzon meg vele. Csak azoknak ajánlom, akik szeretik a gyümölcs-hús párost, mert ennek a fogásnak hasonló ízhatása.
Kakukkfüves csirkemell bodzamártással
Hozzávalók: 1 darab csirkemell, kevés vaj, 2 dl bodzalé, 3 dl alaplé, kakukkfû, 3 evõkanál burgonyapehely, só, fehér bors.
Elkészítése: A csirkemellet befûszerezzük, két nagyobb részre vágjuk, majd kevés vajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Felöntjük a húsalaplével, lefödjük és puhára pároljuk. Amikor puha, levesszük a fedõt ráöntjük a bodzalét, majd belerakjuk a burgonyapelyhet és összefõzzük, amíg sûrû mártást nem kapunk. Ha túl édesnek találjuk a mártást, kevés mustárral ellensúlyozhatjuk az édességét.