Kakukkf?ves gomba kr?mleves - Sup? crem? de ciuperci cu cimbri?or
sponsored links
Hozz?val?k 4
szem?lyre: 50 dkg csiperke gomba, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 4 dkg vaj, 2 dl
tejsz?n, 1 ev?kan?l ?tkez?si kem?ny?t?, 1 dl feh?rbor, 1-2 sz?l friss kakukkf?,
s?, feh?rbors, p?r csepp olaj.
Elk?sz?t?se: Az
apr?ra v?gott hagym?t megdinsztelj?k a vajon, hozz?adjuk a szeletekre v?gott
gomb?t(2-3 kisebb darabot f?lretesz?nk), n?ha meg-megkavarva tov?bb
dinsztelj?k, majd s?zzuk, bors?zzuk, beletessz?k a kakukkf?vet meg az ?tt?rt
fokhagym?t, fel?ntj?k 1,5 l v?zzel ?s puh?ra f?zz?k. F?lrevessz?k, botmixerrel
kr?mesre turmixoljuk, majd visszatessz?k a t?zre ?s hozz?adjuk a tejsz?nnel
elkavart kem?ny?t?t meg a bort. Tov?bbi 3-4 percig forraljuk, majd
f?lrevessz?k. A megmaradt gomb?t szeletekre v?gjuk, forr? serpeny?ben, p?r
csepp olajon megs?tj?k, majd a kr?mlevessel t?laljuk.
Sup? crem? de
ciuperci
Ingrediente
pentru 4 persoane: 500 g ciuperci
Champignons, 1 ceap?, 1-2 c??ei de usturoi, 40 g unt, 200 ml sm?nt?n? lichid?
de g?tit, 1 lingur? amidon, 100 ml vin alb, cimbri?or, sare, piper alb, ulei.
Prepararea: Se
tope?te untul, se adaug? ceapa m?run?it? ?i ciupercile feliate(se las? 2-3
ciuperci pentru servire), se c?lesc p?n? scad, dup? care se asezoneaz? cu sare,
piper, usturoi pisat ?i cimbri?or, se toarn? vinul ?i se las? s? se evapore
alcoolul, dup? care se toarn? 1,5 litri de ap? ?i se fierbe sub capac. Dup? 15
minute se ia deoparte, se mixeaz? cu blenderul vertical ?i se pune ?napoi pe
foc. Amidonul se amestec? cu sm?nt?na lichid? ?i se mai fierbe 2-3 minute.
Ciupercile puse deoparte se feliaz?, se rumenesc ?n tigaie pe pu?in ulei ?i se
servesc cu supa crem?.