Kakaóscsiga

2012-07-23

sponsored links


A tegnapi barbecue sokáig húzódott,amire készítettem Kakaóscsigát és fahéjas-karamelles croissant-okat.(az utóbbit megrendelésre)
A Kakaóscsiga receptjét most egy tavalyi NLK-ból vettem,ahol õrölt mandulával szerepelt,én viszont most nélküle készítettem.
A croissantokról pár fotó erejéig megemlékezem.A recept a szokásos, a Limara-féle croissant,amelynek receptjét már korábban közöltem: Itt .Sokat készítem, sajtosan,magvasan,pudingosan és most fahéjasan is.Lágy, sötétbarna nádcukrot és fahéjat kevertem össze és minden lap közé szórtam belõle.A karamelles ízû nádcukorból a tetejére is tettem,ami nem olvadt meg,hanem összeállt melaszos-karamelles kérget alkotva így a croissantok tetején.Nagyon-nagyon finom lett!

Kakaóscsiga

Hozzávalók:

- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 2,5 dl tej
- 4 dkg friss élesztõ
- 1 egész tojás
- csipet só
- 10 dkg vaj ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2012/07/k...

sponsored links

Keres?s