Kakaós és fahéjas kiflik
sponsored links
A múltkor éppen emlegettem, hogy szeretek sütit (is) ajándékozni, ha megyek valahova, és most hétvégén ismét alkalom nyílt ennek bizonyítására.Ezúttal azonban befészkelte a fejembe magát a gondolat, hogy a szokásos, sokáig elálló aprósütik helyett inkább egy kelt tésztát válasszak.
Ha kelt süteményrõl van szó, akkor a legelsõ, ami az eszembe jut, az a fahéjas és kakaós tekercs, darázsfészek avagy, ahogy én tanultam kumóka (Volt is már rá példa itt és itt). Viszont a kumóka alja, ha jól készíti az ember, általában elég ragadós, és szerettem volna, ha a süti nem ragad azonnal annak a kezéhez, aki megkóstolja, így ezúttal valamilyen kezelhetõbb formára volt szükségem.
Hosszas gondolkodás után eszembe jutott, hogy Limaránál láttam egy turbó csokis kiflit, amit kinézetre és az elkészítés gyorsaságát tekintve is szimpatikusnak találtam, úgyhogy gyorsan újra elõkerestem a receptet, ami alapján végül elkészült az én változatom.
Kakaós és fahéjas kiflik
32 darab
Tészta
50 dkg graham liszt
10 dkg kenyérliszt
5 dkg méz
1 tojás
3 dl langyos tej
7 dkg olvasztott vaj ...