Kakaós virágkalács - paleo
sponsored links
Csak úgy rohannak a hónapok észrevétlenül. Eddig nem igazán volt idõm posztokat írni, mivel mindig csak valami pár perces ebédet dobtam össze, mindig amire a Domonkos alvás idejébe belefért. Nem mondom, hogy most több idõt töltök a konyhában, de azért hiányzik, hogy egy-egy jól sikerült ötletet nektek is megmutassak.
Lehetõségem nyílt kipróbálni a Paleolit Éléskamra új keltes élmény lisztkeverékét, így gondoltam valami igazán tavaszias, Húsvétra tökéletesen alkalmas receptet dobok össze belõle. A tésztával nagyon könnyû dolgozni, így nem nagy munka egy ilyen virágkalácsot sem elkészíteni.
Hozzávalók:
2 kisebb tojás,
1 tojássárgája,
30 g lágy kókuszzsír,
50 ml víz,
20 ml citromlé,
15 g 4x-es édesítõ
15 g 4x-es édesítõ
Töltelék:
paleolaj, kakaópor, 4x édesítõ (vagy más por alapú édesítõszer)
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát 10 percet pihentetjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk, ketté vesszük a tésztát. Egyenként két db 26 cm-es kört nyújtunk belõlük.
Az egyiket rátesszük egy szilikonos sütõlapra, megkenjük olajjal, megszórjuk kakaóval, majd az édesítõvel, és rátesszük a másik lapot.
A tészta közepére egy kisebb vizespoharat helyezünk, majd a pohár szélétõl kifelé elvágjuk a tésztát, úgy hogy elõször négybe, majd az osztott részek között még kétfelé.
Két-két egymás melletti részt egymás felé kétszer megfordítjuk, és így kapjuk meg a virágformánkat.
A tetejét végül megkenjük tojásfehérjével, és 180 fokos légkeveréses sütõben 25 perc alatt készre sütjük.
A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeibõl könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.