Kakaós trüffel szelet
sponsored links
Barátnõm nagy kedvence a kakaós trüffel.
Ezért gondoltam egyet és belevarázsoltam neki a trüffeleket egy finom süteménybe.
Így született meg ez a receptem.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg porcukor
4 db tojás
6 evõkanál méz
10 dkg étcsokoládé
40 dkg liszt
1 csomag sütõpor
Elkészítése :
Melegítsük elõ a sütõt 175 fokraA porcukrot keverjük habosra a tojásokkal,majd csurgassuk bele a megmelegített mézet.
Reszeljük bele a csokoládét, majd a sütõporral elvegyített lisztet is dolgozzuk bele.A masszát felezzük el. Vegyünk elõ két darab nagyobb tepsit. Vágjunk szilikonos sütõpapírból kettõ darab 25 x 40 cm-es darabot. Tegyük a papírt a sütõlemez hátuljára és kenjük el rajta külön külön a megfelezett masszát.
Nagyon vékony lapot kell hogy kapjunk. Tegyük be a sütõbe és süssük készre. Amikor langyosra hûltek, a tenyerünkkel nyomkodjuk meg a felületét.lapítsuk le egyenletesre.Húzzuk át a papírral együtt az egyik lapot egy tálcára úgy hogy a papíros oldala legyen alul. Erre ráhúzzuk a másik megsült lapot, a papíros oldalával és hagyjuk hogy teljesen kihûljenek.
Közben készítsük el a krémünket.
A krém hozzávalói:
9 dl. tej
3 csomag tiramisu ízû pudingpor
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
kevés hideg kávé
12 db babapiskóta
6-8 db kakaós trüffel
Elkészítése :
A tejet csomómentesre keverjük a pudingporral,és sûrû krémmé fõzzük.majd kihûtjük.
A vajat a porcukorral jó habosra kikeverjük,majd hozzákeverjük a kihûlt pudingot.
Készen is van a krémünk ,jöhet a süteményünk betöltése.
Vegyük elõ az egyik sütemény lapot. Húzzuk le róla a papírt és tegyük át egy tálcára.
( A tálcán az a felület legyen felül amirõl lehúztuk a papírt.)
Halmozzuk rá a krém felét és kenjük el rajta egyenletesen.
Babapiskótákat mártsuk bele egy pillanatra a kávéba és helyezzük a krém tetejére szépen elosztva.
Kakaós trüffeleket vágjuk kis darabokra és a kimaradt krém részeket szórjuk be velük.
Halmozzuk rá a maradék krémet és kenjük el rajta egyenletesen.
Húzzuk le a papírt a másik lapról és fedjük be a krémet vele.
( Szintén a papíros lehúzott rész legyen alul.)
Kissé nyomkodjuk meg tenyerünkkel és tegyük félre.
Húzzuk be a tetejét csokoládéval.
Hozzávalók:
10 dkg csokoládé
10 dkg tejcsokoládé
2 teáskanál olaj
Az étcsokoládét olvasszuk fel egy teáskanál olajjal,majd öntsük rá a sütemény tetejére.
Kenjük el rajta egyenletesen.
A tejcsokoládét is olvasszuk fel hasonló módon,és töltsük bele egy spicczsákba,majd húzzunk függõlegesen kissé távol egymástól csíkokat az étcsokoládéba. Egy fogpiszkáló segítségével vízszintesen ellenkezõ irányba húzzuk össze a csíkokat a csokoládéban. Tegyük hûtõbe egy éjszakára hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a lapok.
Végül szeleteljük fel és mindegyik szelet tetejére tegyünk egy-egy kakaós trüffelt.
Végül szeleteljük fel és mindegyik szelet tetejére tegyünk egy-egy kakaós trüffelt.
A recept megjelent a 2017 /2 februári Küldd el a receptedben és nagy örömömre megválasztották a hónap fotójának is.