Kakaós süti
sponsored links
Ez egy végtelenül egyszerû kevert sütemény..semmi fakszni. A különlegessége, amiért mégis felkerül a blogra, az az, hogy ez nagyon-nagyon régi családi recept, ugyanis Anyukám még az õ anyukájától tanulta, aki hála Istennek 90 éves korában is jó egészségnek örvend.
Annak idején nagymamám mindig ezzel a süteménnyel várt minket. Tudta, hogy számítunk rá, ezért olykor-olykor eldugta, minket meg a szívbaj kerülgetett, hogy lehet az, hogy nincs "kakaós"?! Aztán persze megnyugtatásképp elõvette, és még ebéd elõtt letesztelhettük, hogy elég citromhéj került-e bele :))
Hozzávalók:
- 5-6 tojás (mérettõl függõen)
- 20 dkg vaj
- 500 gr porcukor
- 500 gr liszt
- 1 csomag sütõpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
- 4 db citrom
- fél l tej
Elkészítés:
- 5 tojás sárgáját a vajjal, a porcukorral, a kakaóporral, a vaníliás cukorral, 4 citrom reszelt héjával és egy citrom levével alaposan összekeverjük.
- A lisztbe belekeverjük a sütõport.
- A kakaós-tojásos keverékbe felváltva hozzákeverjük a tejet és a lisztet, majd a legvégén a kemény habbá vert fehérjét is.
- Sütõpapíros tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk úgy 45-60 percre. Tûpróbával ellenõrizzük.
- Ha kész, ne vegyük ki azonnal a süteményt, mert összeesik. Nyitott sütõajtónál hagyjuk teljesen kihûlni.