Kakaós Süti

2014-02-03

sponsored links

Kedvenc piskóta receptemet szeretném veletek megosztani, ami igazából nem is piskóta inkább egy nagyon finom töltelék nélküli sütemény.
Elkészítése roppant könnyû és nem igényel nagy sütési gyakorlatot.
A titok a tészta készítésénél hogy a tojásokat az olajjal és a cukorral addig keverjük habverõvel míg jó habos nem lesz, vagyis  míg el nem olvad benne a cukor.
Remélem elnyeri tetszéseteket mert igazán ízletes sütemény és érdemes kipróbálni.



Hozzávalók a piskótához:
3 db egész tojás
12 evõkanál cukor
10 evõkanál olaj
2 evõkanál kakaópor
12 evõkanál liszt
1 csomag sütõpor
12 evõkanál tej

Hozzávalók az öntethez:
12 evõkanál tej
12 evõkanál cukor

Hozzávalók a mázhoz:
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 evõkanál kakaópor
3 evõkanál víz

Elkészítése :
A tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikeverjük.
Kakaóport, lisztet és a sütõport összekeverjük és apránként belekeverjük a tojásos masszába.
Utoljára keverjük bele a tejet egyenletesen habverõvel.
Olajozott, lisztezett 20 x 30x 7 cm-es magas tepsibe öntjük és elõmelegített sütõben ( nálam gáz 3. fokozat) tûpróbáig sütjük.
Amikor elkészült a tészta, azonnal elkészítjük a tetejére az öntetett :
A tejet a cukorral felforraljuk és azonnal a készre sült piskótánkra öntjük egyenletesen.
A cukros tejet a tészta teljesen befogja szívni és a tésztánk igen könnyû és puha lesz.
Amikor teljesen kihûlt a piskóta csak akkor készítjük el a tetejére a mázat :
A margarin kivételével a többi hozzávalókat felforraljuk és azonnal levesszük a gázról, majd kis darabokban hozzákeverjük a margarint.
Máznak szép simának kell hogy legyen, addig keverjük a vajat benne még teljesen el nem olvad!
Végül egyenletesen ráöntjük a kihûlt piskótánkra.
Hûtõbe rakjuk és kb 2 óra múlva már szeletelhetõ lesz.










Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/02/kakaos-...

sponsored links

Keres?s