Kakaós Süti
sponsored links
Kedvenc piskóta receptemet szeretném veletek megosztani, ami igazából nem is piskóta inkább egy nagyon finom töltelék nélküli sütemény.
Elkészítése roppant könnyû és nem igényel nagy sütési gyakorlatot.
A titok a tészta készítésénél hogy a tojásokat az olajjal és a cukorral addig keverjük habverõvel míg jó habos nem lesz, vagyis míg el nem olvad benne a cukor.
Remélem elnyeri tetszéseteket mert igazán ízletes sütemény és érdemes kipróbálni.
Hozzávalók a piskótához:
3 db egész tojás
12 evõkanál cukor
10 evõkanál olaj
2 evõkanál kakaópor
12 evõkanál liszt
1 csomag sütõpor
12 evõkanál tej
Hozzávalók az öntethez:
12 evõkanál tej
12 evõkanál cukor
Hozzávalók a mázhoz:
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 evõkanál kakaópor
3 evõkanál víz
Elkészítése :
A tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikeverjük.
Kakaóport, lisztet és a sütõport összekeverjük és apránként belekeverjük a tojásos masszába.
Utoljára keverjük bele a tejet egyenletesen habverõvel.
Olajozott, lisztezett 20 x 30x 7 cm-es magas tepsibe öntjük és elõmelegített sütõben ( nálam gáz 3. fokozat) tûpróbáig sütjük.
Amikor elkészült a tészta, azonnal elkészítjük a tetejére az öntetett :
A tejet a cukorral felforraljuk és azonnal a készre sült piskótánkra öntjük egyenletesen.
A cukros tejet a tészta teljesen befogja szívni és a tésztánk igen könnyû és puha lesz.
Amikor teljesen kihûlt a piskóta csak akkor készítjük el a tetejére a mázat :
A margarin kivételével a többi hozzávalókat felforraljuk és azonnal levesszük a gázról, majd kis darabokban hozzákeverjük a margarint.
Máznak szép simának kell hogy legyen, addig keverjük a vajat benne még teljesen el nem olvad!
Végül egyenletesen ráöntjük a kihûlt piskótánkra.
Hûtõbe rakjuk és kb 2 óra múlva már szeletelhetõ lesz.
Elkészítése roppant könnyû és nem igényel nagy sütési gyakorlatot.
A titok a tészta készítésénél hogy a tojásokat az olajjal és a cukorral addig keverjük habverõvel míg jó habos nem lesz, vagyis míg el nem olvad benne a cukor.
Remélem elnyeri tetszéseteket mert igazán ízletes sütemény és érdemes kipróbálni.
Hozzávalók a piskótához:
3 db egész tojás
12 evõkanál cukor
10 evõkanál olaj
2 evõkanál kakaópor
12 evõkanál liszt
1 csomag sütõpor
12 evõkanál tej
Hozzávalók az öntethez:
12 evõkanál tej
12 evõkanál cukor
Hozzávalók a mázhoz:
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 evõkanál kakaópor
3 evõkanál víz
Elkészítése :
A tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikeverjük.
Kakaóport, lisztet és a sütõport összekeverjük és apránként belekeverjük a tojásos masszába.
Utoljára keverjük bele a tejet egyenletesen habverõvel.
Olajozott, lisztezett 20 x 30x 7 cm-es magas tepsibe öntjük és elõmelegített sütõben ( nálam gáz 3. fokozat) tûpróbáig sütjük.
Amikor elkészült a tészta, azonnal elkészítjük a tetejére az öntetett :
A tejet a cukorral felforraljuk és azonnal a készre sült piskótánkra öntjük egyenletesen.
A cukros tejet a tészta teljesen befogja szívni és a tésztánk igen könnyû és puha lesz.
Amikor teljesen kihûlt a piskóta csak akkor készítjük el a tetejére a mázat :
A margarin kivételével a többi hozzávalókat felforraljuk és azonnal levesszük a gázról, majd kis darabokban hozzákeverjük a margarint.
Máznak szép simának kell hogy legyen, addig keverjük a vajat benne még teljesen el nem olvad!
Végül egyenletesen ráöntjük a kihûlt piskótánkra.
Hûtõbe rakjuk és kb 2 óra múlva már szeletelhetõ lesz.