Kakaós spirálok és a porcukros idõjárás :)

2012-02-05

sponsored links


Reggel porcukros tájra ébredtünk. Hatalmas pelyhekben szakadt,s meg sem áll azóta sem.Igazi tél most van,de ki tudja meddig!? Én azért már nagyon várom a tavaszt,de addig is élvezem a porcukor borította tájat:)

Tegnap nagyon vágytunk egy kis kakaósra.Csenge receptjét választottam,amit már jó ideje kinéztem a könyvébõl.Nagyon könnyû elkészíteni a tésztáját,az egyik legjobban elkészíthetõ tészta ,amivel valaha dolgom volt. Egyébként is ezen a hétvégén kedvencemmé vált a sajtkrémes süti tészta elkészítése,nagyon könnyû vele dolgozni,s hát az ízek valami fenségesek.
Este még összedobtam egy Rugelach tésztát Fûszeres Eszter  kóser szakácskönyvébõl,s ma reggel kisütöttem.Megállapíthatom ,hogy az egyik legfinomabb édesség,amit valaha ettem!Csak szuperlatívuszokban tudok mesélni róla,annyira finom,hogy máris az egyik nagy kedvencem lett,mondjuk,hogy az elsõ 5.-ben már benne van!Valami csodás ízvilág!Holnap fel is teszem!
Addig is jöjjenek  a Kakaós spirálok,ami igazi téli csemege szerintem. Csenge receptjeit ajánlom Minden Olvasómnak,aki még nem ismeri!Nem fog csalódni!

Kakaós spirálok

Hozzávalók a tésztához:

- 60 dkg sima liszt
- 30 dkg szobahõmérsékletû vaj és nem margarin!
- 24 dkg hûtött krémsajt-én mascarponet használtam
- fél teáskanál só
- 3 evõkanál cukor-én xilitet használtam
- 4 evõkanál hûtött tejföl
- 2 tojássárgája

Hozzávalók a kakaós krémhez: ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2012/02/k...

sponsored links

Keres?s