Kakaós sajttorta eperrel
sponsored links
Ez egy olyan, de olyan tuti sajttorta, hogy nem igaz. Nem nevezhetem csokoládésnak, hiszen az nincs benne, csak kakaó. Mégis újabban ez a kedvenc tortakrémem, annyira finom, telt íze van. Az eper vagy málna díszítés pedig igazán nyáriassá varázsolja. De mi legjobb? Természetesen az, hogy nem kell sütni!
Recept a Kifõztük áprilisi számában is megjelent, és csak felkerült ide is.
120 g zabkeksz60 g vaj500 g mascarpone2 dl hideg, magas zsírtartalmú tejszín 150 g porcukor50 g cukrozatlan kakaóporfél rúd vanília kikapart magjai 250 g eper
A zabkekszet porrá õröljük, összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy tányérra tortakarikát állítunk, az aljába egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes masszát, hûtõbe tesszük.
A hideg tejszínt egy evõkanál porcukorral kemény habbá verjük. A maradék porcukrot, a kakaóport és a vaníliát simára keverjük a krémsajttal. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt is 2-3 részletben.
A krémet eloszlatjuk a kekszalapon, legalább 2 órára hûtõbe tesszük.
A tortakarikát óvatosan leválasztjuk (ha szükséges, körbevágjuk benne a tortát), eperrel megszórva tálaljuk.
Recept a Kifõztük áprilisi számában is megjelent, és csak felkerült ide is.
Hozzávalók (18 cm-es átmérõjû tortaformához):
120 g zabkeksz
A hideg tejszínt egy evõkanál porcukorral kemény habbá verjük. A maradék porcukrot, a kakaóport és a vaníliát simára keverjük a krémsajttal. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt is 2-3 részletben.
A krémet eloszlatjuk a kekszalapon, legalább 2 órára hûtõbe tesszük.
A tortakarikát óvatosan leválasztjuk (ha szükséges, körbevágjuk benne a tortát), eperrel megszórva tálaljuk.