Kakaós puffancs - lenmag lisztbõl
sponsored links
Legújabb kísérletezésem a fenti sütemény, amely a Paleo -Len lisztbõl készült.
Amely liszt nem más, mint a len préselési maradékának õrleménye. ( sajnos nem tudtam belinkelni, honlap címet nem találtam a csomagoláson. Solio Kft. készíti. Õk készítik a kókusz lisztet, mák lisztet, len lisztet..)
Pozitív tulajdonsága, egyrészt, hogy magas a nyers növényi fehérje, nyers zsír ( omega 3,-6 ) tartalma, szintén magas a rost tartalma és rendkívül alacsony a belõle készült sütemény glikémiás indexe és szénhidrát tartalma.
A fenti sütemény receptjét konkrétan a csomagoláson találtam, de kihagytam a tojást és fele-fele arányban készítettem steviával - xilittel, továbbá hozzáadtam még mandula lisztet és növényi tejet:)
Lúgosítás szempontjából, fontos, hogy alacsony szénhidrát tartamú ételeket fogyasszunk, még fontosabb annak aki fogyni szeretne, vagy pedig cukor beteg!
A szénhidrátokból cukor alkohol - glükóz képzõdik, ebbõl pedig savak, amit a szervezet a zsír raktárakban tárol ( azért hozza létre), tehát, mint látjuk ez egy ördögi kör.
Ez a süti ilyen formában egyáltalán nem emeli meg a vércukor szintet és gyakorlatilag bármelyik napszakban fogyaszthatjuk.
Kinézete csúnya, de finom:)!
Szénhidrát tartalma elhanyagólhatóan alacsony, a lisztnek egyáltalán nincs, csak rost és fehérje tartalma.
Hozzávalók: ...