Kakaós piskótatorta epres mézes mascarpone-krémmel
sponsored links
Az az igazság, hogy elég sok gasztronómiai magazint megveszek-olvasok, a Nõk Lapja Konyhája még jár is, anyukámtól ezt kaptam ajándékra legutóbb a születésnapomon. Nagy várakozással töltött el idén, hogy a BBC Good Food is megjelenik magyarul, rohantam az újságárushoz már a megjelenés napján, és azóta is minden számot megvettem. De õszinte leszek: nekem nem az igazi. Vagy én vagyok túlontúl földhözragadt, vagy nem csípték el úgy alapjaiban a magyar célközönséget, de én még nem sok recept láttán éreztem ellenállhatatlan ingert a sütésre-fõzésre. VISZONT a friss Nõk Lapja Konyhában láttam egy szimpatikus epres piskótaszelet receptet, végül csak a krém maradt az eredeti, a többi dolgot saját képemre formáztam, de marha jó lett. És szép. :)
Hozzávalók a piskótához (kisebb tortaformába):
6 tojás
12 dkg cukor
1 vaníliás cukor
3 dkg kakaópor
9 dkg liszt
1/3 zacskó sütõpor
csipet só
Hozzávalók a krémhez: ...