Kakaós piskóta ? PaleoBites
sponsored links
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 1 kk. só
- 120 gr Paleo Bites piskóta keverék – részletes leírásért kattints!
- Xukor0Stevia – ízlés szerinti mennyiségben
- 2 ek. NaturCookta kakaópor
- 1 tk. sütõpor
- 1 tk. citromlé
- 1 ek. vaj
Elkészítés:
- A tojások fehérjét a csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük bele a tojások sárgáját.
- A továbbiakban is dolgozzunk óvatosan, amikor a piskóta lisztkeveréket a habhoz keverjük.
- 1 ek. kakaóport is keverjünk a tésztához, valamint xukrot – legalább 2 evõkanállal.
- A szódabikarbónát és a citromlevet keverjük a tésztába.
- Zsírpapírral béleljünk ki egy kisebb sütõedényt és öntsünk rá felolvasztott vajat. Egy elõzõ sütésnél megfigyeltem, hogy a paleo bites piskóta tészta könnyen hozzáragad a papírhoz, nehezen húzható le a tésztáról a papír, ezért találtam ki a zsírozást.
- Kanalazzuk a piskóta tésztáját a sütõedénybe.
- Elõre 200 fokra melegített sütõbe tegyük a tésztát, és azonnal vegyük vissza a hõfokot 160-ra.
- 25-30′ kell a sütéshez. A tészta megemelkedik. Tûpróbával ellenõrizhetjük, hogy átsült-e?
- A tálalásnak a legegyszerûbb módja, ha tálcára kiborított tésztát, amikor kihûlt, megszórjuk xukorral vagy porxukorral és kakaóporral, mely borítást késsel elegyengetünk. Természetesen meg lehet tölteni a süteményt valamilyen gyümölcsízzel vagy tálalhatjuk habbal is.