Kakaós palacsinta vaníliás túrókrémmel
sponsored links
Ma nem volt kedvem "hagyományos" ebédet készíteni, picit meguntam a rizst, ezért találtam ki most ezt. Az elsõ bejegyzésem óta nem sütöttem palacsintát, de persze ez nem pontosan ugyanaz a változat...
Hozzávalók kb. 17 db-hoz:
- 150 g zabpehelyliszt (106,95 g CH)
- 50 g tk. tönkölyliszt (31,95 g CH)
- 2 tojás
- 200 ml tej (8 g CH)
- 10 g holland kakaópor (3,24 g CH)
- 10 g xilit (5 g CH)
- szénsavas ásványvíz
- kevés napraforgó/kókuszolaj a tésztába és az elsõ palacsinta megsütéséhez
A hozzávalókat habverõvel jól elkeverjük. Kevés ásványvízzel hígítjuk, majd kis ideig pihentetjük, hogy besûrûsödjön (ezalatt elkészíthetjük a tölteléket). Újra ásványvízzel hígítjuk, majd forró serpenyõben kisütjük, ha szükséges, még közben még adhatunk hozzá.
A töltelékhez vanília pudingot készítettem, amihez túrót kevertem. Most a házi változattal próbálkoztam meg, mert a diabetikus pudingpor valamiért sosem sûrûsödik be annyira, mint szeretném. Egyébként is, miért kell egy közönséges pudingporba cukrot rakni?
Mindenesetre ez a változat nagyon megéri:
Hozzávalók:
- 300 ml tej (12 g CH)
- vanília aroma
- 40 g xilit (20 g CH)
- 40 g tk. tönkölyliszt (25,26 g CH)
- 3 tojássárgája
- csipet só
A tejet, a cukrot és a vaníliát egy csipet sóval forralni kezdjük. Kiveszünk belõle egy merõkanálnyit, és megvárjuk, amíg langyosra hûl. Kézi habverõvel jól elkeverjük benne a tojások sárgáját és a lisztet. Ha a többi tej felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük és kis lángon sûrûre fõzzük.
Félretesszük, és miután egy kissé kihûlt, 250 g áttört túrót keverünk bele. Ez persze elhagyható, de nagyon finom dióval is. Legszívesebben szamócát is forgattam volna bele, de picikét drága, én pedig éppen elég nagy bevásárlást rendeztem a héten.
Minden palacsintát kb. egy ek-nyival töltünk meg, így pont elég lesz, és már habzsolhatjuk is.
Egy palacsinta üresen 9,12 g CH-t tartalmaz, megtöltve kb. 12,49 g-ot.