Kakaós palacsinta mascarpone krémmel és meggyel
sponsored links
Életem legfinomabb palacsintája, amit szerintem a fotó is elárul. Érdemes elkészíteni, és elfogyasztani is .
Kakaós palacsinta mascarpone krémmel és meggyel
Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 2 tojás, 2 evõkanál barna cukor, 3 evõkanál kakaó vagy karobpor, csipet só, olaj a sütéshez; a krémhez: 20 dkg mascarpone krémsajt, ízlés szerint porcukor, kevés tejszín, meggykompót.
Elkészítése: A lisztet a tojások sárgájával és a tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, pici sót és a karobport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a masszába. Egy teflon vagy kerámia serpenyõben kevés olajat hevítünk, és merõkanállal palacsintákat adagolunk bele, kicsit vastagabb lesz mint a hígpalacsinta és kisebb átmérõjû legyen. Miután a palacsintákat megsütöttük, a mascarponet elkavarjuk a cukorral és a tejszínnel és megkenjük vele a palacsintákat, majd meggyszemeket helyezünk rá.