Kakaós-mézes húsvéti tojás - KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET!
sponsored links
? MINDEN KEDVES LÁTOGATÓMNAK KÍVÁNOK KELLEMES, MEGHITT, PIHENTETÕ HÚSVÉTI ÜNNEPET! ?
Mi ilyen helyes mézes húsvéti tojásokkal várjuk majd a locsolókat. ?
Hozzávalók:
a tésztához:
- 15 dkg vaj
- 1/2 dl tej
- 15 dkg cukor
- 15 dkg méz
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál mézeskalács fûszerkeverék
az írókához:
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál étkezési keményítõ
- A vajat a tejjel, a cukorral, a mézzel és a kakaóval addig melegítettem, amíg egynemû folyadékot nem kaptam.
- A tûzrõl levéve hûlni hagytam, közben többször megkevertem.
- A szódabikarbónával összeforgatott lisztet gyúródeszkára szitáltam.
- Hozzáadtam a fûszerkeveréket és a langyosra hûlt mézes elegyet, tésztává gyúrtam.
- Folpackba csomagolva 1,5 órára hûtõbe tettem.
- Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtottam, és húsvéti kiszúró készlettel tetszõleges formákat szúrtam ki belõle.
- Mindet sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben a tojásokat 10-12 perc, a kisebb figurákat 6-8 perc alatt készre sütöttem.
- Tálcára szedve hagytam teljesen kihûlni.
- A tojásfehérjét kemény habbá vertem, majd ? a habot tovább verve ? fokozatosan adagolva hozzászitáltam a keményítõvel elkevert porcukrot (a mennyisége a fehérje nagyságától függ, lehet, hogy nem kell mind).
- Sûrûn folyós masszát kell kapnunk.
- Apró lyukú csõvel ellátott habzsákba szedtem, és tetszés szerint díszítettem a húsvéti mézeseket.
- A máz teljes dermedése után kínáltam ? a mézeseket szépen becsomagolva ajándékba vagy a locsolásért cserébe is adhatjuk.
Húsvéti kiszúró készlet a Cookori.comtól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin áprilisi számában.