Kakaós mézes
sponsored links
Ez a süti szerepel már a gyûjteményes posztokban. Annak oka, hogy most mégis külön is mejelentetem, az, hogy megtaláltam a kézzel írott eredeti receptet. És döbbenten szembesültem vele, hogy az elmúlt évek alatt mennyire átalakítottam. Úgyhogy elhatároztam, hogy most megint az eredetit sütöm meg. De aztán mégsem, mert azért tapasztalatok csak gyûltek közben. Úgy tûnik, ezzel most sikerült megtalálnom a legjobb változatot, ami frissen ropog mint egy keksz (de nem törik bele az ember foga), késõbb pedig szépen megpuhul. A díszítés sajnos még mindig nem az erõsségem, mármint, fõleg az a baj, hogy nem tudok megfelelõ állagú cukros tojásfehérjét készíteni. Mindig túl vastagon fog és szétterül... Ez aztán behatárolja a mintákat, pedig a lányom ügyes keze sok mindenre képes lenne és így, hogy sötétebb a tészta a kakaó miatt, a nagyobb kontraszt miatt látványosabb is lehetne akár...
25 dkg mézet összemelegítettem
15 dkg cukorral és
15 dkg vajjal. Közben
50 dkg lisztet egy tálba szitáltam, hozzá kevertem
1 teáskanál szódabikarbónát ...