Kakaós meggyes sütemény
sponsored links
Hozzávalók: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 5 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj, 1-2 evõkanál kakaó, 1 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál vanília kivonat, meggy befõtt, csipetnyi só, szükség szerint nagyon kevés tej. A szóráshoz porcukor.
Elkészítése: A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább, fényesre verjük, azután az olajjal kikevert tojássárgákat-, végül pedig a sütõporral átszitált lisztet is a tésztához keverjük. A massza 1/3-át félretesszük. A többi részhez keverjük a vaníliát, majd egy sütõpapírral ellátott tepsibe öntjük. A félretett részhez adjuk a kakaót, majd ha szükséges - abban az esetben ha a tészta túl kemény lenne- öntünk hozzá nagyon kevés tejet, ezután pedig ezt a kakaós masszát a vaníliás ...